lauantai 29. elokuuta 2009

Kurpitsapiirakka

Tähän hätään ei löydy tuotteesta kuvaa, mutta ohje kuitenkin.

4 munaa
4dl sokeria
200gr sulaa margariinia
7dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
6dl kesäkurpitsaa raastettuna
2rkl kardemummaa

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Sula rasva lisätään sekaan. Sen jälkeen lisätään kurpitsaraaste ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja kardemumma. Jauhot sekoitetaan varovasti taikinaan (ei vatkata eikä vaivata). Taikina levitetään leivinpaperin päälle pellille ja paistetaan 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Alkuperäisen ohjeen mukaan piirakkaa ei päällystetä, mutta itse suosin valkosuklaan sulattamista jäähtyneen piirakan päälle.

"Toivotaan, että maistuu! terv. Äiskä"

Kiitokset muuten täälläkin kaikille vieraille, jotka eilen kävivät valesynttäreillä ja läksiäisissäni. Tänään on luvassa Marian oikeat synttärit ja mökkeilyä. Kyllä elämä maistuu!

1 kommentti:

Anniina kirjoitti...

Ai täää on ruokablogikin nykyisin. Sopii mulle.