maanantai 19. lokakuuta 2009

Pienet suunnitelmat

Hellou, hellou! Meren keskellä jännitys sen kuin tiivistyy. Salliiko jättiläismustekala enää lentokoneilla lentämistä ja kuinkahan käy kielitestissä? Oikeasti elämästä on jännitys kaukana ja asuntoomme on kaiken muun lisäksi iskenyt sikamainen flunssa. Vietin viikonlopun kuumeisesti neljän seinän sisällä, mutta nyt alkaa taas elämä voittaa.

Koti-ikävää ei ole, mutta kahta asiaa kaipaan, joista kumpikaan ei ole sinappi. Ensinnäkin lautapelit. Tänään oli jostain syystä hirveä hinku pelata lautapelejä, mutta eihän niitä minulla mukana ole. Pitänee siis käydä ostamassa.

Toinen kaipuun kohde on levyt. Jyväskylässä kuuntelin musiikin lähes aina cd-soittimen avustuksella ja näin ollen kuunneltavien levyjen valinnasta muodostui mukavaa toimintaa iltojen ratoksi. (Ai että elämäni on ollut muka tylsää?) Noh, eihän niitä levyjä, muutamaa demoa lukuunottamatta, viitsinyt ulkomaille asti raahata ja näin ollen saankin nyt nauttia musiikista tietokoneen välityksellä. Tottahan toki kaikki biisit ovat samassa listassa ja shuffle päällä. Tästä seurauksena huomaan, ettei kaikkea omistamaani musiikkia jaksa ihan aina kuunnella. Tämä oli tiedossa tavallaan aiemminkin, mutta levyhyllystä ne huonoimmat eivät vain koskaan eksyneetkään sinne soittimeen... shuffle sen sijaan osaa valita aina ne huonoimmat juuri soitettavaksi. Samoin levykokonaisuudet haitallisesti hämärtyvät.

Levyjen ostelusta innostuneelle Belfast on kuitenkin oikein mainio paikka. Uudetkin tuotteet saa yleensä kympillä, ja koska punnan kurssi on sangen kehno, niin tuohan ei ole juuri mitään. Itse nappasinkin The Soundsin ja Megadethin uusimmat heti tilaisuuden tullen. Crossing the Rubicon on varsin kelpo poppia, vaikka ei intoudukaan ensimmäisen (ja miksei toisenkin) levyn iloitteluun. Endgame sen sijaan on täyttä terästä. Jos tätä ei pidä uuden trash-metallin mestariteoksena, niin joutuu määrittelemään käsitteet eri tavalla kuin minä. ;)

Sivuhuomiona mainittakoon, että paljon parempana hetkenä ei tänne olisi kannaltani voinut muuttaa. Peräkkäisillä viikoilla Opeth ja ISIS keikoilla! Opeth meni jo ja oli taattua tavaraa. ISIS on tulossa tämän viikon lauantaina ja toivottavasti viimeisetkin flunssan rippeet ovat siihen mennessä kaikonneet. Laitetaan loppuun vielä syksyistä tunnelmointia samaiselta orkesterilta. (Kiireisimmät voivat hypätä 3-4 minuuttia eteenpäin, jos meinaa aika käydä pitkäksi...)

Ei kommentteja: