tiistai 11. marraskuuta 2008

Studiotarinaa osa 1

Tässä luvassa vähän tarkempaa postausta studioretkestämme oikein kuvien kera. Äänityspaikkana toimi Jyväskylässä sijaitseva Studio Watercastle ja äänittäjänä toimi Sarvanteen Arttu. Olimme varanneet äänityksiin aikaa 3 ja 1/2 päivää, 3-6.11. Tarkoituksena oli äänittää ainakin 3 biisiä, eli Katkeruuden rajamailla, Tilaa ja Jäähyväiset (tämä oli viimeiseen studiopäivään asti Vihainen naama (tai :[), mutta keksittiin sitten Jäähyväiset uskottavammaksi nimeksi).

Päivä alkoi roudaamisella ja oltiin taas Jennin kanssa uskolliset roudaajat. Paikan päällä oltiin siinä 10 maissa maanantaina ja sitten alkoi kamojen kasaus. Ensin laitettiin rummut kuntoon, sillä Jennin tulikoe oli vuorossa heti alussa.
Tapasimme myös kaksi studion karvaista asukkia, Tepun ja Mörkön. Heistä asiaa myöhempänä lisää.

Yllä kuva Jennistä uusien hienojen ja kiiltävien Pearlien pallilla. Huomatkaa hienosti matchaavat kuulokkeet. Jenni hoitikin homman kunniakkaasti kotiin muutamalla otolla per biisi ja kohta päästiinkin jo bassojen kimppuun. Onni oli käynyt oikein vuokraamassa basson äänityksiä varten ja kyllähän se komeasti soikin. Huomatkaa, kuinka Onni keskittyy.


Ensimmäisenä päivänä saimme siis nauhoitettua sekä rummut että bassot, eli aika tehokasta toimintaa. Päätimme kuitenkin jättää neljännen biisin nauhoittamatta ja keskittyä kolmeen lempilapseemme. Tulkaa keikalle kuulemaan sitä neljättä.

Tiistaina oli vuorossa kitaraäänitykset ja niitä hinkattiinkin sitten lähes koko päivä. Muilla oli siis aikamoista odottelua. Ainakin Onni oli tyytyväinen, että sai eilisen jälkeen ottaa rennosti.




















Studiossa sitä aina tulee mieleen, että pitäisikö sitä opetella soittamaan. Lisäksi myös se, että kannattaisiko hankkia kakkoskitaristi ainakin keikoille soittamaan, niin komealta ne kitaravallit kuulostavat. Noh, levylle kitaravallit saadaan onneksi tekniikan avulla yhdenkin ei-niin-loistavan -kitaristin voimin. Ja studion plussana on, että sinne saadaan tungettua kaikkea pientä ekstrakivaa kitaraosioihin, joista itse ainakin olen aina ihan innoissaan. Harmi, ettei niitä pysty sellaisenaan toteuttamaan keikoilla.

Myös Anniina pääsi jo tiistai-iltana aloittelemaan laulamista.















Jatketaan tästä kolmannen ja neljännen studiopäivän tiimoilta myöhemmin. Täytyy lähteä tunteilemaan (eli luennolle) ja siitä sitten suoraan souncheckkaamaan Pub Katseeseen. Kaikki sinne tänään kuulemaan meitä! Ja huomenna yllärikeikka Pörssin Music Awardseissa Aalto-Salilla. Keikkaa pukkaa, jee!

Ei kommentteja: