sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Inttikeikkaa pukkasi

Viime viikon torstaina 15.1. oli vuorossa jo perinteikäs alokkaiden tervetuliasjuhlakeikka Tikkakosken varuskunnassa. Perinteelle oli tosin tullut pieni katkos, sillä viimeksi olimme inttikeikalla noin 1,5 vuotta sitten. Tämä oli myös ensimmäinen inttikeikka Osisti-Bannille.

Yleisesti ottaen inttikeikat ovat siitä hassuja, että paikalla on aina se noin 200 eri musiikkimaun omaavaa ihmistä (selvin päin), jotka eivät voi lähteä pois kesken keikan. Tämä tuo haastetta niin esiintyjälle kuin yleisöllekin. Jos sattuu tykkäämään tämän tyylisestä musiikista, niin mikäs siinä kuunnellessa. Kaikki eivät kuitenkaan ole samasta muotista, joten välillä ainakin allekirjoittanut ottaa jopa hieman paineita yleisön viihtyvyydestä.

Ainakaunishan on alusta alkaen esittänyt keikoillaan omaa musiikkia, jota suurin osa yleisöstä harvemmin tuntee. Myös orkesteri on useimmille tuntematon. Kun tähän lisätään vielä tyttöbändilisä ("ei ne mitään osaa kuitenkaan!"), niin mikä ihana yhdistelmä tällaiselle amatööriesiintyjälle!

Toki yritämme aina parhaamme ja inttikeikatkin ovat parantuneet keikka keikalta. Välillä niin alokkaat kuin bändikin ovat jännityksestä jäykkänä mutta molemmat lämpenevät usein keikan myötä.

Tämän kevään inttikeikka ei ollut inttikeikkojen parhaimmistoa, mutta ei ihan huonoimpiakaan. Ensi kerralla muistamme valita cover-kappaleen paremmin ja vapautua kaikesta siitä paineesta, jonka inttiympäristö meille tarjoaa. Eikös niin alokkaat?


p.s. Toivottavasti Jennillä on kuvamateriaalia keikkaretkestämme. Oma kamerani ilmoitti akun loppumisesta juuri kuin saavuimme keikkapaikalle, joten itseltäni ei kuvia valitettavasti löydy.

Ei kommentteja: