torstai 12. helmikuuta 2009

Juhlien syntytarina

Tarkoituksenani oli käyttää muutama tunti tänään tehokkaasti. Luentojen jälkeen olisi ollut sopiva väli laittaa uutta biisiä harjoittelukuntoon treenikämpällä ennen tiukkaa Rentukkarock-kenraaliharjoitusta. Harmitus oli suuri, kun huomasinkin kämpän olevan jo varattu.

Sitten tajusin, että voisin kokeilla käyttää opiskelijan apuvälineitä myös biisintekoprosessissa. Tietokoneluokkaan mars ja word auki. Nyt kirjoitetaan alustavat hahmotelmat hienoon biisimuotoon oikein koneella. Huomasin tosin sävellystyön mahdottomaksi siinä ympäristössä (ylläri!), mutta sanoituksiin ainakin olisi aikaa paneutua oikein kunnolla.

Olen biisinkirjoittajana alkeellinen ja joudun tekemään paljon töitä, että uskallan viedä uuden kappaleen treenikämpälle muiden kuultavaksi. Tarvitsen erilaisia työtapoja ja "rituaaleja", jotta saan itsestäni tarpeeksi irti. Olen toivottaman itsekriittinen ja mikään ei ikinä kelpaa minulle. Kynnyksen ei pitäisi olla iso: kertaakaan uutta biisiraakiletta ei ole treeneissä suorilta käsin tyrmätty ja lytätty. Jotenkin siitä tekee itselle suuremman asian kuin se oikeasti onkaan. Eihän se pop/rock-musiikki nyt niin ihmeellistä ole? Ja jos joskus tekeekin surkean biisin, niin aina voi tehdä seuraavasta paremman.

Tuumasta toimeen ja muutama tunti meni ihan hujauksessa. Lounasaikakin hurahti ohi ihan vahingossa biisiä kirjoittaessa (ja yleensä kuitenkin ruokahuolto ennen kaikkea). Mutta hei, nyt on ainakin sanat uuteen 'Juhlat' -biisiin (ja nälkä). Toivottavasti sävelkin saadaan aikaiseksi lähiaikoina ja uusi biisi esittelyyn jo Katseen keikalle... Toivossa on hyvä elää...

Ei kommentteja: