lauantai 30. toukokuuta 2009

Etätreeniä

Voisi luulla, että musiikillinen treenaus jää osaltani vähemmälle, kun elelen kaukana muusta bändistä. Se onkin ihan totta. Mutta treenaan silti, päivittäin. Ollaan nimittäin niin fiksuja, että ollaan äänitetty treenejä. Nuo äänitteet kuulostavat noloilta ja niitä kuunnellessa meinaa tulla itku, että ollaanko me oikeesti noin huonoja. No ei olla.

Nuo äänitteet mahdollistavat etätreenauksen. Tarvitaan vain tietokone, josta niitä kuunnella ja lauluääntä, ja sitähän löytyy. Tämän hetken projekti on vanhan biisin uudet sanat. Niitä olen voinut tosiaan treenailla vanhan treeninauhan kanssa. Haasteellista on vaan se, että treeninauhassa on laulua sillä vanhalla versiolla ja pitää kailottaa tosi kovaa päälle, ettei vanhat laulut häiritse. Silloin ei tietenkään pysty kuuntelemaan muutakaan soittoa. Pelkään pahoin, että tästä on seurauksena se, etten jatkossa osaa kuunnella muuta bändiä sitäkään vähää, mitä nyt. Jatkossa keikat saattavat siis olla järkyttävää laulukaahausta. Ihan kun eivät nyt olisi...

Mutta siis, ei mitään niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Nimittäin kyseinen biisi alkaa olla kuosissa. Seuraavissa kimppatreeneissä voidaan sitten kokeilla, kuinka se sujuu kaikki yhdes koos.

Ei kommentteja: